Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


”Unde este votul meu?” strigă susținătorii PSD

proteste_cotroceni.jpg

Sursa imaginii: 
Ana Maria Florea Harisson

1000 de susținători ai PSD s-au adunat în fața Palatului Cotroceni unde l-au acuzat pe președintele Iohannis că instigă oamenii să iasă în stradă, să nesocotească votul legitim prin care PSD a câștigat alegerile toamna trecută. Unii sunt de acord cu ordonanțele, alții nu sunt de acord, însă toți consideră protestele nejustificate. În plus, îi acuză pe manifestanții din Piața Victoriei că sunt manipulați sau plătiți să iasă în stradă. 

La ora 4 după amiază, 300 de manifestanți Pro PSD s-au strâns în fața Palatului Cotroceni pentru a-i cere lui Klaus Iohannis demisia. Oamenii îl consideră vinovați de protestele de amploare din București, care, în ceea ce-i privește, sunt nejustificate. Protestatarii, în majoritate persoane în vârstă, sunt supărați că votul lor este nesocotit.

Comparând manifestația de la Victoriei cu aceasta, de la Cotroceni, indiferent  câți oameni sunt într-o parte și alta, nemulțumirile ambelor tabere se transformă și într-un conflict între generații. Manifestanții pro PSD spun la rândul lor că susțin guvernul până la acapăt.