Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Pe bicicletă de la Londra la București, pentru copiii de la Fundația FARA

de_pe_traseu.jpg

Silviu Chirilă și Alexandru M. Alexandrescu
Silviu Chirilă și Alexandru M. Alexandrescu
Image source: 
Fundația FARA

Doi tineri români stabiliți în Marea Britanie, au mers cu bicicleta de la Londra până la București într-o campanie de strângere de fonduri pentru copiii de la Fundația Fara din România, fundație aflată sub patronajul Prințului Charles. După 2907 kilometri și ceva mai mult de o lună de drum, Alex și Silviu au ajuns săptămâna trecută, din fața Parlamentului Britanic în Fața Parlamentului de la București. La sosire, i-au așteptat cu mic cu mare, copiii fundației.

Copiii de la Fundația FARA așteptând bicicliștii

 

Alex M. Alexandrescu este în Anglia din 2011, când a început studiile la University of Manchester pentru o licență în management internațional. În decembrie a absolvit masteratul în analiză economică și strategie. Recent a înființat un start-up cu alți 3 prieteni. Silviu Chirilă a studiat din 2010 la Universitatea din Southampton, facultatea de Inginerie Electronică, acum este programator la compania McLaren. Gestul lor a fost o surpriză pentru Fundația FARA, după cum povestește Veronica Lăcureanu, responsabilul de comunicare al Fundației.

Fundația FARA a fost înființată acum 26 de ani de către englezoiaca Jane Nicholson și a ajutat până acum peste 5.000 de copii și tineri îngrijindu-i în case de tip familial, sprijinindu-i prin programe pentru a nu părăsi școala sau oferind celor cu dizabilități terapii în centre speciale. Recent, copiii au primit vizita Prințului Charles al Marii Britanii, patronul regal al Fundației, care s-a aflat în vizită oficială în România.