Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Protest mut, la PSD București: ”Dragnea, Erdogan de Teleorman”

psd.jpg

Image source: 
RFI

Aproximativ 150 de persoane au participat, joi, pentru a patra zi la rând, la protestul mut din faţa sediului PSD din Sibiu împotriva modificării legilor justiției. Protestatarii au venit îmbrăcaţi în negru, purtând lumânări în semn de respect pentru doliul naţional în memoria regelui Mihai. Manifestanţii au stat, ca de obicei, în spaţiul delimitat pe care l-au numit ”Zona liberă de corupţie”. Un protest asemănător are loc începând de miercuri și în fața sediului PSD din București. Am încercat să aflăm mesajul protestatarilor pentru Putere, dar și ce răspuns au reprezentanții PSD pentru ei.

Cei câțiva oameni adunați în fața sediului social-democrat din Capitală le cer reprezentanților Puterii să renunțe la modificarea legilor justiției. Ei s-au instalat pe trotuarul  din fața impunătoarei clădiri din bulevardul Kiseleff 10 unde se află sediul PSD, cu mese, scaune, sandvișuri și cafea. Vin pe rând, în funcție de program, după ce termină serviciul sau la finalul cursurilor.

Unul dintre protestatari are pancarte anti-Putere și îl numește pe liderul PSD ”Dragnea Kim Jong-un” sau ”Dragnea, Erdogan de Teleorman”, aluzie la liderul nord-corean, respectiv, la președintele Turciei.

Cu toții spun că actuala guvernare comite abuzuri și cer ca Puterea să guverneze în interesul cetățeanului, nu al cercurilor politice.

Ascultă:La cateva zeci de metri, în sediul PSD, activitate puțină. Nu am găsit niciun social-democrat dispus să își spună părerea față de protestul din fața clădirii. Departamentul de comunicare al partidului ne-a invitat să solicităm prin e-mail o poziție oficială, ”toți membrii PSD fiind în Parlament”.

Ascultă reportajul integral: