Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


RFI România organizează cea de-a VII-a ediție Park(ing) Day

Vineri 16 septembrie, RFI te invită să participi la Park(ing) Day, unul dintre cele mai neconvenţionale evenimente de mediu din România. 

Pentru o zi îmbrăcăm cu gazon strada Lipscani, vom crea Parcul Natural Văcărești în miniatură și vom planta flori. Aducem ploaia, facem ateliere de permacultură și colectare selectivă.

Mihaela Dedeoglu, Valentin Panduru și invitații lor vor fi în mijlocul evenimentului. Vino și tu vineri 16 septembrie să te relaxezi la iarbă verde, în Bucureşti, cu ocazia Park(ing) Day. 

Participă:  Asociația Parcul Natural Văcărești, Kultivă, Romprest și City Garden. 

Eveniment organizat de RFI România în parteneriat cu Apa Nova București și susținut de Primăria Municipiului București prin Arcub, Romstal, Seneca Anticafe și Chelgate România.

 

Despre RFI România

De 25 de ani, RFI România difuzează 24 de ore din 24 programe în limba română şi franceză dedicate actualităţii, culturii şi francofoniei. Cu o echipă de 25 de persoane la Bucureşti, 2 jurnalişti la Paris şi o reţea de corespondenţi în lume, RFI România transmite în fiecare zi 13 ore de emisiuni proprii în limba română, cu accent pe ştiri. Postul emite în FM în România la Bucureşti, Cluj, Craiova, Iaşi, Sibiu şi Timişoara, precum şi în capitala Republicii Moldova, Chişinău. Alte 60 de posturi de radio locale din ţară preiau o parte din programe. 

Despre PARK(ing) Day

PARK(ing) Day este un eveniment neconvenţional de mediu, iniţiat de către studioul de Artă Rebar din San Francisco, în anul 2005. El constă în aşezarea de gazon natural pe spaţiile acoperite cu beton din marile oraşe ale lumii. PARK(ing) Day înseamnă aproape 1.000 de parcuri, în peste 160 de oraşe din 35 de ţări şi şase continente. PARK(ing) Day se desfăşoară concomitent, la nivel mondial, în a treia zi de vineri a lunii septembrie.