Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Andrei Roşu din Piaţa Victoriei: "Sentimentul pe care îl am este că nu împărtăşim aceleaşi valori"

Andrei Roşu este un împătimit al curselor de anduranţă. A fost primul român care a reuşit vreodată să termine un ultratriatlon şi a intrat şi în Cartea Recordurilor după care a alergat 7 maratoane şi 7 ultramaratoane pe 7 continente. Acum înfruntă o altă "provocare". Munca de corporatist la zero grade, în Piaţa Victoriei, în aşteptarea protestelor de seară.

Un consilier judeţean al PSD la Constanţa, Sabrina Maria Nedelcu, a postat, joi, un mesaj pe o reţea de socializare în care îi numeşte "putori” pe oamenii care au protestat, cu o zi înainte, faţă de ordonanţele date de Guvern. Consilierul a mai scris în mesaj: "Poate îmi spuneţi şi mie care este munca voastră şi cu ce cotizaţi voi la stat, ăştia care va duceţi de la 09 dimineaţa la proteste? Putorilor!”. Asa ca l-am sunat la "muncă" pe Andrei Roşu.

"Sentimentul pe care îl am este că nu împărtăşim aceleaşi valori. Pentru că în momentul în care tu creşti învăţând de la părinţi că nu e bine să furi, să minţi, şi aşa mai departe, şi te întâlneşti cu oameni care nu-ţi împărtăşesc valorile, e greu de anticipat ce se va întampla." Andrei Roşu.

Corporatist, economist de profesie, cetăţean de onoare al oraşului Braşov, activ în numeroase campanii sociale, Andrei Roşu şi-a trecut în agenda sa de realizări, participarea la proteste. Andrei Roşu este românul care a apărut în Guiness Book, în 2010, după ce a fost primul care a bătut tobele la Polul Nord, unde a alergat în primul maraton din viaţa sa. Andrei a reuşit să parcurgă cele 14 curse pe cele 7 continente în 582 de zile, faţă de 730, cât punea condiţie Cartea Recordurilor. În 2015, Andrei Roşu a participat la o cursă extrem de dură pentru a strange fonduri pentru Hospice Casa Speranţei. Cursa a presupus parcurgerea distanţei dintre Londra şi Paris, prin alergare,înot şi pedalare pe bicicletă.

"Până anul acesta, cu toate că am 40 de ani, am evitat să ies la acţiuni de protest, pentru că, mi-am zis, politicienii trebuie să-şi facă treaba. Nu mă pricep la politică. Să-şi facă ei treaba, că pentru asta sunt plătiţi, pentru asta ne reprezintă, noi ne-o facem pe a noastră. Dacă fiecare îşi face treaba bine uşor uşor progresăm. Doar că mi-am dat seama că ce s-a întâmplat marţi seară, nu mai ţine de politică. S-a depăşit acea linie. Cred că ţine mai mult de rea voinţă, să nu spun cuvinte grave. Am simţit nevoia să-mi exprim nemulţumirea faţă de modul în care au decurs lucrurile."

Revenind la mesajul postat astazi pe Facebook de consilierul din Constanţa, PSD s-a delimitat de declaraţiile consilierului judeţean Sabrina Maria Nedelcu şi spune că Biroul Permanent Judeţean al partidului va decide ce măsuri se impun.

Andrei Roşu în direct din Piaţă Victoriei, la RFI Romania.
1803