Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Când avem nevoie de ‘second opinion medical’

‘Second opinion’ poate însemnă o a doua şansă la viaţă, o mai mare siguranţă a diagnosticului şi accesul la cea mai bună soluţie de tratament. Persoanele care au fost diagnosticate cu boli grave au nevoie de certitudinea soluţiei medicale, ca fiind cea mai bună, şi de eficienţa planului de tratament.

A doua opinie medicală este indicată mai ales în diagnosticul de boli grave, cronice sau pentru soluţii de tratament care pot afecta calitatea vieţii pe termen lung. ‘Second opinion’ poate oferi siguranţa unui diagnostic corect, poate confirma sau infirma diagnosticul precedent şi ne poate ajuta să înţelegem rezultatele investigaţiilor şi analizelor. Dr. Mela Stanculete şi Ana-Maria Marian, CEO Intermedicas, prima clinică de ‘second opinion’ din România, explică situaţiile în care avem nevoie de 'second opinion medical', cum şi mai ales cui solicităm acest tip de serviciu. Cele 2 invitate explică care sunt beneficiile unei a doua opinii medicale, cu exemple de cazuri gestionate şi detalii despre cum se derulează un astfel de proces.

Ana-Maria Marian are o experiență de peste 15 ani în servicii medicale de top. Dezvoltă în prezent divizia de retail și corporate a clinicii Intermedicas şi o rețea parteneră de peste 150 de medici și zeci de spitale de stat și private din România şi alte trei ţări. A creat programul ‘Visiting Professors’, în care lunar medici de talie internațională vin la București pentru a consulta pacienți români şi Concierge Medicine, un program inovator implementat în mediul corporate.

Dr. Mela Stănculete a absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”. Ulterior, și-a făcut stagiatura la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca și rezidențiatul în medicină de familie, iar din 2004 și până în prezent a profesat ca medic specialist în medicină de familie și medicină generală. În cadrul Intermedicas, este Medic Integrator pentru cazuri de second opinion. 

 

Toate edițiile emisiunii Sănătatea FM: http://www.rfi.ro/tag/s%C4%83n%C4%83tatea-fm

 
Înregistrarea emisiunii Sănătatea FM