Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Sănătatea FM cu Mircea Nicoară

Ultima excursie făcută în Statele Unite mi-a scos în cale şi Aerial Arts NYC, un studio de 'trapez, lyra & rope training'.Întoarsă în ţară, m-am pus pe căutat un studio similar, care să ofere antrenamente specifice de circ executate parţial sau total în aer cu ajutorul cercurilor de oţel ('air hoops'), folosite de acrobaţii Cirque du Soleil. N-am găsit şi nici speranţe foarte mari nu mi s-au dat.

Între timp, aflu de la Gabriela Tones că lucrurile s-au mai schimbat şi Mircea Nicoară, a lansat, în premieră în România, acelaşi tip de curs, ce aduce lumea acrobatică a circului şi senzaţiile specifice acesteia într-o practică de studio, accesibilă oricui. Se numeşte AIR HOOPS şi este la fel de spectaculos ca cel din New York.

Prin combinarea posturilor şi coregrafiilor specifice gimnasticii acrobatice în aer, cu exerciţii cardio, efectuate la sol şi cu posturi de mobilitate a întregului corp, preluate din yoga, AIR HOOPS îţi oferă o doză intensă de adrenalină şi transformare fizică.

Acest tip de mişcare, creşte mobilitatea generală a corpului, îmbunătăţeşte tonusul muscular, dezvoltă forţa şi anduranţa musculară, cu precădere în partea superioară a trunchiului (abdomen, spate, braţe) şi ... ne ajută să avem mai multă eleganţă în mişcare.

Mircea Nicoară este antreprenor în domeniul health & wellness, fondator al platformei AirYoga.ro, OfficeYoga.ro, consultant în nutriţie şi instructor Yoga, Air Yoga şi Air Hoops.

 

Toate edițiile emisiunii Sănătatea FM: https://www.rfi.ro/tag/sanatatea-fm

 
Înregistrarea emisiunii Sănătatea FM din 14 februarie 2018