Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Deducerea abonamentelor medicale şi pentru angajatori

medic_la_birou_-_abonamente_medicale.jpg

Medic la birou completând un abonament de sănătate
Sursa imaginii: 
Pixabay

Camera Deputaților a adoptat un amendament prin care s-a extins posibilitatea deducerii abonamentelor de servicii medicale și pentru angajatori. Astfel, angajatorii își pot deduce abonamentele de servicii medicale în cuantum de 400 euro/an. 

Parlamentarii au adoptat un act normativ așteptat mult de mediul de afaceri din domeniul serviciilor medicale. Este ca o gură de oxigen nu doar pentru ei, dar și pentru angajatorii care își sprijină proprii angajați acordându-le abonamente medicale. Acum aceste persoane juridice își pot deduce și ei aceste cheltuieli. Este o mare reușită pentru întreg sistemul privat de sănătate. Textul care va pleca spre promulgare este de fapt o corectare a Codului Fiscal ce prevedea la începutul anului doar posibilitatea deducerilor pentru angajați. Acum, acest drept s-a extins către persoanele juridice și către persoanele aflate în îngrijirea abonaților. Wargha Enayati este un mare susținător al pieței abonamentelor, fiind inițiatorul acestui sistem care a deschis piața serviciilor medicale către abonamente. Conform datelor publice existente în acest moment, profilaxia prin intermediul abonamentelor la servicii de sănătate, se realizează în principal cu ajutorul angajatorilor. 

Despre Doctorul Wargha Enayati

În 1995, Doctorul Wargha Enayati a înființat Centrul Medical Unirea. Ulterior, a dezvoltat o reţea de clinici private, pe care a rebranduit-o sub numele de Regina Maria, care este astăzi unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața serviciilor medicale private. La finalul anului 2015 Doctorul Enayati a ieșit din acționariatul rețelei private Regina Maria, însă și-a continuat misiunea de inovator în domeniul medical. Astfel, în prezent deține compania MedicHub, specializată în comunicarea medicală şi servicii de tip BTL și este acționarul majoritar al Intermedicas, clinică specializată în servicii de second opinion. În plus, Doctorul Enayati își dedică o mare parte a timpului său Fundației Policlinici Sociale Regina Maria care deține două policlinici sociale, destinate persoanelor fără venituri sau cu venituri reduse, precum și două centre educaționale.

 

Toate edițiile emisiunii Sănătatea FM: http://www.rfi.ro/tag/sanatatea-fm

 
Înregistrarea emisiunii Sănătatea FM