Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Beneficiile Pilates pentru sănătate

Pilates este o tehnică medicală inventată în jurul anilor 60 de Joseph Pilates şi practicată de milioane de oameni din întreaga lume pentru tonifiere, îmbunătăţirea posturii şi sănătatea coloanei. Adaptabilitatea exerciţiilor, atât în cazul sportivilor de performanţă cât şi în cazul persoanelor care fac un efort mai puţin intens face ca această tehnică să devină din ce în ce mai populară.

Mihai Bărăitaru explică care sunt beneficiile acestei metode, tipul de probleme de sănătate pe care le poate rezolva, frecvenţa cu care ar trebui să practicăm acest sport, eficienţa aparatelor dar şi felul în care alimentaţia respiraţia şi somnul completează  astfel de antrenamente.

Despre Mihai Bărăitaru
Mihai Bărăitaru a absolvit cursurile Universității Naționale de Educație Fizică și Sport în 2003, iar din 2015 face parte din echipa de instructori ai studioului Shape Art Pilates, echipă alături de care a participat la două conferințe internaționale. A practicat fotbal de performanță timp de 14 ani și înainte să descopere Pilates a activat ca instructor de aerobic şi tae-bo. 

 

Toate edițiile emisiunii Sănătatea FM: http://www.rfi.ro/tag/sanatatea-fm