Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Lactalis retrage încă cinci loturi de lapte praf suspectate de contaminare cu salmonella

Grupul francez Lactalis a retras încă cinci loturi de lapte praf din cauza unor suspiciuni de contaminare cu salmonella. Anterior, în urmă cu o săptămână mai exact, s-a decis retragerea a 600 de loturi de produse pentru nou născuți sub aceeași suspiciune.

Duminica trecută, autorităţile franceze au decis retragerea de la vânzare şi export a unor formule de lapte praf şi a altor produse alimentare pentru bebeluşi fabricate de compania Lactalis, după semnalarea mai multor cazuri de infectare cu salmonella. Printre produsele rechemate se numără şi unele destinate exportului în România, China, Taiwan, Pakistan, Afganistan, Irak, Maroc, Liban, Sudan, Serbia, Georgia, Grecia, Haiti, Columbia şi Peru.

DGCCRF a precizat atunci că Lactalis nu a gestionat corespunzător riscul de contaminare, astfel că acestei companii i s-a cerut rechemarea produselor şi încetarea vânzării şi exportului mai multor produse alimentare pentru bebeluşi realizate în fabrica de la Craon, din vestul Franţei, începând din data de 15 februarie.

Acum Lactalis anunță retragerea de pe piață a încă cinci loturi de lapte praf din cauza unor suspiciuni similare. Este vorba de loturi de lapte praf Picot Picogest. Autorităţile franceze le recomandă celor care au cumpărat astfel de produse să nu le folosească şi să le ducă la cea mai apropiată farmacie.

România nu s-ar afla pe lista țărilor unde au fost exportate aceste produse infestate cu salmonella, după cum a informat zilele trecute Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța.

ANSVSA mai spune că a primit informația prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje, prin care Punctul Naţional de Contact al Sistemului din Franţa a informat oficial că România nu se află pe lista de distribuție a produselor contaminate cu salmonella.

528