Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Trei persoane au murit, alte 100 sunt spitalizate în urma accidentului de tren din SUA

Trenul de pasageri care a deraiat luni în statul Washington, în nord-vestul Statelor Unite, rula cu 128 de kilometri pe oră într-o zonă în care exista o limită de 48 de kilometri pe oră (30 mile pe oră), au anunţat anchetatorii din cadrul autorităţii federale a transporturilor. Această informaţie provine de la un înregistrator de date al locomotivei trenului.

Trei persoane au murit, iar alte aproximativ 100 au fost rănite luni în spectaculosul accident de tren de pasageri care a căzut pe o porţiune de autostradă în nord-vestul Statelor Unite.

Trenul care asigura o legătură între Seattle şi Portland, a deraiat chiar înainte să treacă pe un pod feroviar, deasupra autostrăzii, la nord de Olympia, capitala statului Washington.

Imagini spectaculoase cu vagoane avariate şi culcate în mijlocul autostrăzii, în timp ce restul trenului a rămas suspendat în mod miraculos pe şine deasupra ”Interstate 5”, au şocat America şi au trezit amintiri dureroase ale unor precedente tragice într-un trecut încă recent.

În total 77 de pasageri şi şapte membri ai echipajului se aflau la bordul trenului, potrivit unei noi numărători a autorităţilor locale.

Garnitura de 12 vagoane şi două locomotive s-a dezagregat la impact, iar mai multe rame au căzut de o parte şi de alta a podului, iar altele au rămas pe şine.