Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Petiţie împotriva legilor justiţiei. „Ar trebui să dea de gândit clasei politice”

petitie_legi_justitie_clasa_politica.jpeg

Proteste de stradă - arhivă (Sursa foto: declic.ro)
Proteste de stradă - arhivă (Sursa foto: declic.ro)

Peste 120 de mii de oameni au semnat o petiţie online împotriva modificării legilor justiţiei. Demersul aparţine comunităţii Declic, care atrage atenţia că sistemul românesc de justiţie este sub asalt.

Directorul executiv Declic, Tudor Brădăţan, spune la RFI că petiţia online e menită să pună presiune pe parlamentarii Puterii: ”Noi mereu am considerat petiţia un prim pas într-o campanie care de obicei înseamnă mai mult. De exemplu, dacă aţi văzut în pieţe mânuţele galbene cu semnul „Toţi pentru Justiţie”. Primii semnatari ai acestei petiţii au fost invitaţi să contribuie cu bani şi aproape o mie de persoane au contribuit pentru acele mânuţe, care au fost distribuite la toate protestele din România. Inclusiv în Parlament au ajuns”.

El crede că „oamenii se pot organiza şi pot să aibă un impact din ce în ce mai mare, pentru că trec dincolo de semnarea unei petiţii. În fond, o petiţie este doar o semnătură online, dar posibilitatea celor care semnează de a se organiza ulterior şi de a pune presiune pe autorităţi este mult mai importantă şi este un fapt ce ar trebui să dea de gândit celor din clasa politică”.

 
Tudor Brădăţan, despre petiţia Declic privind legile justiţiei