Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Premierul Tudose acceptă întâlnirea cu strada:27 decembrie, posibilă dată pentru dialog

Premierul Mihai Tudose a acceptat solicitarea făcută de zeci de organizații civice active în prostestele de stradă. 43 de organizații au făcut sâmbătă, printr-o scrisoare deschisă, apel la dialog.

"Sunt convins că putem comunica eficient în beneficiul României și al românilor, iar acest lucru nu este posibil fără toleranță și deschidere la opinii contrare", a scris premierul pe Facebook, citat de agențiile de știri. Mihai Tudose  a propus data de 27 decembrie pentru desfășurarea dialogului.  

43 de organizații civice implicate în protestele de stradă declanșate de modificările aduse legilor Justiției și codurilor penale au adresat sâmbătă  premierului o scrisoare deschisă: 

"Dorim să purtăm o discuție instituțională, așezată, calmă și rațională. Considerăm că interesul pentru viitorul României, valorile democratice și statul de drept, libertatea și bunăstarea concetățenilor noștri trebuie să primeze, iar dialogul este singura soluție pentru prezervarea și consolidarea democrației", se precizează, printre altele, în scrisoarea deschisă.

Printre organizațiile semnatare sunt Inițiativa România, Corupția Ucide sau Grupul pentru Dialog Social .