Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Metrorex anunță două proiecte importante în 2018

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Metrorex anunță că, în 2018, intenționează să demareze două proiecte importante. E vorba despre un sistem de protejare a călătorilor în stațiile importante și despre o nouă magistrală de metrou.

Metrorex anunță că vrea să ia măsuri de protecție a călătorilor, după crima care a avut loc în urmă cu două săptămâni la stația Dristor.

Potrivit Profit.ro, Metrorex va începe să caute fonduri necesare pentru realizarea studiilor premergătoare instalării unor uși portpalier în stațiile aglomerate din București, care ar trebui să preîntâmpine incidente similare celui din stația Dristor, unde o tânără de 25 de ani a murit după ce a fost împinsă în fața trenului de către o altă femeie.

Magistrală 1 Mai-Otopeni, în patru ani

Proiectul ușilor protectoare nu este singurul prioritar pentru Metrorex. Ministerul Transporturilor a anunțat miercuri că a aprobat şi transmis la Comisia Europeană cererea de finanţare pentru proiectul realizării unei magistrale care să lege Aeroportul Otopeni de stația 1 Mai.

”Obiectul cererii de finanţare ‚Legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Otopeni (Magistrala 6 1 Mai – Otopeni)’ este reprezentat de asigurarea unei conexiuni directe între Bucureşti şi Otopeni, respectiv între Gara de Nord Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă, prin construirea unei noi linii de metrou cu o lungime de 14,2 km şi 12 staţii de metrou”, a informat Ministerul Transporturilor.

Durata de execuţie a proiectului este de patru ani. Magistrala 6 extinde reţeaua din staţia 1 Mai până la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti pe o lungime de 14,2 km şi cu o capacitate de transport de 50.000 de călători/oră.

Valoarea totală a acestui proiect este de 1,39 miliarde euro.