Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Măsuri speciale de securitate în Europa și Statele Unite cu ocazia petrecerilor de Revelion

Măsuri sporite de securitate în Europa și Statele Unite cu ocazia petrecerilor de Revelion. Forțele de poliție s-au mobilizat pentru noaptea dintre ani. În Franța, de exemplu, 99.000 de polițiști și militari vor fi pe străzi, iar la Paris, pe bulevardul Champs-Élysées, vor fi instalate bariere de beton pentru a preveni pătrunderea maşinilor.

Forțele de ordine au fost mobilizate  în mai multe orașe din Europa. De exemplu, cei care vor participa în stradă la festivităţile de Revelion vor fi percheziţionați şi li se vor controla genţile. Totul în contextul în care ţări ca Franţa, Germania şi Marea Britanie s-au confruntat în ultimii ani cu atacuri teroriste.

La Paris, sunt pregătiți aproape 8.000 de poliţişti şi militari.  Măsurile vizează inclusiv reprimarea oricăror tulburări. 

Poliţia va urmări în special Bulevardul Champs-Élysées, unde consumul de alcool va fi interzis. Vor fi instalate inclusiv bariere de beton pentru a preveni pătrunderea maşinilor.

În întreaga ţară, 99.000 de poliţişti şi militari vor fi pe străzi. În oraşul Hamburg din nordul Germaniei, poliţia a instalat noi camere de securitate, iar la Londra poliția a anunţat că oamenii trebuie să se aştepte să vadă pe străzi poliţişti înarmaţi. Și aici vor fi instalate bariere pentru maşini în centrul oraşului.

Peste ocean, la New York, poliția a anunţat că va consolida securitatea pentru festivităţilor de duminică noapte. Va fi sporit numărul posturilor de observare în Times Square pentru a monitoriza de la înălţime mulțimea.

Mobilizarea vine după masacrul de la 1 octombrie de la Las Vegas, când un bărbat înarmat a tras de la etajul 32 al unui hotel asupra mulţimii adunate la un festival de muzică din apropiere. Peste 50 de persoane au fost ucise atunci.

Un oficial al poliției din New York a precizat că în prezent nu există ameninţări directe la adresa oraşului New York sau a Times Square.

Și la Las Vegas, poliţia a mobilizat echipe de observare şi lunetişti pe acoperişuri în timpul festivităţilor de Revelion.