Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Protestele din România, vizibile şi în 2018. „E mai degrabă un maraton, decât un sprint”

proteste_romania_vizibile_maraton_sprint.jpg

Proteste în Piaţa Victoriei, arhivă (Foto: AFP/Daniel Mihăilescu)
Proteste în Piaţa Victoriei, arhivă (Foto: AFP/Daniel Mihăilescu)

Protestele de stradă pe tema legilor justiţiei vor fi vizibile şi în 2018. O spune la RFI Andi Cârlan, membru al mişcării „Rezistenţa”, unul dintre miile de oameni care au manifestat în ultimele luni în Piaţa Victoriei din Capitală.

Andi Cârlan speră că protestul masiv din 20 ianuarie va pune presiune pe actuala Putere: ”Dacă e să mă uit la dinamica pe care au avut-o în ultimele luni protestele, cred că vor evolua destul de vizibil, în sensul în care oamenii încep să înţeleagă că în momentul ăsta, la felul în care lucrează Opoziţia din România, strada este singura care-i poate împiedica pe cei din actuala Putere să treacă mai departe cu legile justiţiei. S-ar putea să nu funcţioneze proteste de mică amploare zilnic, ci mai degrabă proteste coagulate, aşa cum este anunţat şi cel din 20 ianuarie”.

Reprezentantul mişcării „Rezistenţa” spune că ”e un război al nervilor. Încă din primele zile ale lunii februarie 2017 s-a vorbit despre faptul că va fi un război de anduranţă, va fi mai degrabă un maraton, decât un sprint şi cumva toată lumea implicată în protestele acelea masive era conştientă de asta şi toţi am acceptat tacit că o să fie o luptă de durată şi o cursă lungă”.

Andi Cârlan, despre protestele din 2018 privind legile justiţiei