Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


DSP verifică panourile publicitare ce conțin mesaje de sănătate publică

raed.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook.com/DrRaedArafat/

Direcțiile de Sănătate Publică încep verificarea panourilor publicitare prin care sunt lansate mesaje ce țin de sănătate  - anunță ministrul de resort. Florian Bodog a cerut și sancțiuni, pe fundalul apariției, în mai multe orașe, a unor panouri împotriva vaccinării.

"În opinia mea, panourile publicitare anti-vaccinare reprezintă un atentat la sănătatea copiilor noştri.  Epidemia de rujeolă trebuie să fie un semnal de alarmă pentru toată lumea: medici, autorităţi şi părinţi. Încă o dată fac un apel la raţiune şi responsabilitate.(…) Rujeola e cea mai blândă dintre bolile care pot afecta sănătatea copiilor nevaccinaţi” – a transmis ministrul Bodog. 

După controalele DSP, inițiatorii campaniilor publicitare, cei care au transmis prin intermediul panourilor mesaje ce vizează sănătatea publică, fără aviz, ar urma să fie identificați și sancționați. 

Ministerul se mobilizează după ce secretarul de stat Raed Arafat a atras atenția, la sfârșitul lui decembrie, că în orașe mari precum Iași, Cluj sau Brașov au apărut panouri anti-vaccinare. 
"Vaccinurile nu sunt sigure! Citeşte prospectele! Informează-te! Cunoaşte riscurile!" – scria pe un astfel de panou. 

"Sunt subminate toate eforturile din ultimele luni prin care se încearcă creşterea numărului copiilor vaccinaţi în România şi prevenirea tragediilor precum cele din ultima perioadă cauzate de rujeolă, care a avut efectele cele mai grave asupra copiilor nevaccinaţi" – transmitea Raed Arafat care solicita îndepărtarea imediată.

Peste 12 mii de cazuri de rujeolă și 37 de decese  s-au înregistrat în România, de la debutul epidemiei.