Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Presupusul poliţist pedofil este suspectat în alte 15 cazuri de agresiuni sexuale

politia.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook / Politia Romana

Şeful poliţistului acuzat de pedofilie, suspendat din funcţie; şefii de schimb şi psihologul unităţii din care făcea parte poliţistul, cercetaţi disciplinar. Poliţistul este suspectat în alte 15 cazuri de agresiuni sexuale

Polițistul lucrează la Brigara Rutieră de 10 ani și a fost transferat aici pe un post de șofer al unui șef din Poliție, după ce inițial lucrase la Jandarmerie. Cu numeroase reclamații la activ, bărbatul ar fi încercat anul trecut să violeze o femeie. La audierile de ieri polițistul a recunoscut atât agresiunea sexuală comisă săptămâna trecută, cât și un viol comis în 2012 asupra unei fetițe de 7 ani.

Întrebat de ce a comis agresiunile, polițistul a încercat să-şi explice gestul afirmând că a avut nişte probleme, potrivit avocatului său.

Ministrul de interne pune acum sub lupă sistemul și cere șefului Poliției Capitalei să vină cu răspunsuri și eventual demisia. Nimeni nu a luat însă până acum atitudine, iar Carmen Dan se declară dezamăgită de lipsa de răspuns.Bărbatul fusese evaluat psihologic în 2014 şi urma să fie supus unei noi evaluări în 2019, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan, care a precizat că evaluările au "rol profilactic", urmărind de fapt să stabilească dacă cel supus verificării corespunde cerinţelor postului pe care îl ocupă, testele neputând identifica tulburările psihice. Georgian Drăgan a menţionat că în evaluare se utilizează baterii de teste, dar acestea nu pot identifica tulburări psihice.

De asemenea, conform afirmaţiilor purtătorului de cuvânt al Poliţiei Române, s-au dispus măsuri de regândire a activităţii de cunoaştere a personalului, modificarea testelor psihologice şi intensificarea cooperării cu structurile cu rol de protecţie şi integritate a personalului Ministerului Afacerilor Interne.