Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Agenție de turism: Românii cumpără vacanțe exotice după ce văd fotografii pe internet

Tot mai mulți români își cumpără vacanțe exotice. Mulți dintre ei sunt determinați de acest lucru după ce văd pe internet fotografii realizate în diverse țări din Asia, Africa sau America de Sud.

Tot mai mulți români își cumpără pachete turistice în destinații exotice, fiind  atrași de imaginile realizate în vacanțe în diverse țări din Africa, America de Sud sau Asia și distribuite pe internet.

De altfel, aceasta pare a fi tendința în 2018, preconizează Cristian Pandel, unul dintre șefii agenției de turism Christian Tour.

“Turiștii români vor călători din ce în ce mai mult în zonele exotice. Acesta va fi noul trend: să vrea să vadă Thailanda, China, India sau țări din America de Sud și Africa. Românii sunt un popor curios și cultivat, iar la fascinația pentru destinațiile exotice contribuie masiv în ultimii ani și internetul, care-i face pe oameni să viseze mai mult. Cei care se întorc din vacanțe exotice sunt foarte contrariați pentru că în multe dintre ele oamenii, deși sunt mai săraci, sunt foarte fericiți, atmosferă care-i face și pe turiști fericiți, iar asta se vede și din fotografiile pe care le distribuie pe internet și care atrag noi și noi doritori de astfel de experiențe”, a explicat Cristian Pandel.

Însă principalele destinații de vacanță pentru familiile cu copii rămân și în 2018 Grecia și Turcia, țări deja consacrate pentru petrecerea concediului de vară. Stațiunile grecești și cele turce, alături de cele spaniole, au fost preferate de români în vara anului trecut, în vreme ce la sfârșitul lui 2017 destinațiile favorite au fost Dubai și Thailanda, arată datele agenției de turism.  

În acest an, compania spune că se va concentra și pe dezvoltarea segmentului dedicat turismului intern.