Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ministrul de Interne, criticat dur după ce a cerut demisia șefului Poliției: ”Răspunsuri la comenzile politice”

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Dumitru Coarnă, despre solicitarea ministrului Carmen Dan de a-l demite pe șeful Poliției Române: ”Sunt, dacă vreți răspunsuri la comenzile politice primite de doamna Carmen Dan. Nu are nicio legătură cu profesia de polițist, nu are nicio legătură cu activitatea Poliției Române, pentru că noi am avut rezultate. Sigur, acest incident nedorit ne trage în jos, dar nu are o vinovăție imediată”.

Critici dure la adresa ministrului de Interne Carmen Dan, după ce a cerut demiterea șefului Poliției Române, Bogdan Despescu, în urma scandalului de pedofilie din București.

Liderul Sindicatului Național al Polițiștilor, Dumitru Coarnă, spune la RFI că aceste măsuri ar fi doar răspunsuri la comenzile politice primite de Carmen Dan.

”Măsuri emoționale de factură politică fără nicio logică profesională, doar măsuri cu caracter politic. Sunt, dacă vreți răspunsuri la comenzile politice primite de doamna Carmen Dan. Nu are nicio legătură cu profesia de polițist, nu are nicio legătură cu activitatea Poliției Române, pentru că noi am avut rezultate. Sigur, acest incident nedorit ne trage în jos, dar nu are o vinovăție imediată, adică acest eveniment s-a întâmplat doar de o cauză generată de un an de zile. Cauza asta vine din timp și spațiu: subfinanțarea MInisterului, lipsa de profesionalism a unor șefi”, spune Dumitru Coarnă.

Pe lângă solicitarea către premier de a-l demite pe Bogdan Despescu, ministrul le-a mai cerut șefului Serviciului Omoruri, Radu Gavriș, și șefului de la Control Intern din cadrul Brigăzii Rutiere să facă un pas în spate.

Dumitru Coarnă spune că solicitările în cazul lui Despescu și Gavriș nu sunt fundamentate. Primul a avut rezultate foarte bune în ultima vreme, mai ales după ce au fost descoperiți autorii unor crime șocante și nu ar trebui demis de premierul Tudose.

”În momentul în care demiți un om care are rezultate, înseamnă că ai tu probleme. Opinia publică a văzut clar că poliția română a avut rezultate: triplul asasinat Satu-Mare - identificat autor, dublu asasinat Târgoviște - identificat autor,  tentativă la omor calificat, omor calificat Călărași - identificat autor, acum identificat autorul la această infracțiune de mare impact emoțional. Deci tu demiți un om care a ajuns la autor”, a mai spus Coarnă.

Cât despre Radu Gavriș, liderul de sindical a precizat la RFI că ministrul a profitat de acest moment emoțional pentru a-i cere demisia după criticile dure privind modificările codului penal.

”Acest șef de omoruri de la Poliția Capitalei a făcut o declarație cu privire la niște modificări la Codul Penal, declarații care, practic, intrau în contradicție cu PSD.  Personal, cred că se încearcă să fie speculat acest moment emoțional pentru a fi debarcați Despescu și Gavriș”, a mai spus liderul de sindical.

Acesta a precizat că premierul Tudose nu ar trebui să-l demită de Bogdan Despescu.

Între timp, agentul  Eugen Stan, suspectat că a agresat sexual doi copii, a ajuns in fata judecatorilor cu propunerea de arestare preventivă.

Iar șeful direct al poliţistului de la Brigada Rutieră a Capitalei a fost eliberat din funcţie.

 

 
Dumitru Coarnă în dialog cu Valentin Chisoceanu