Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Scandalul polițistului acuzat de pedofilie. Opinie expert: Polițiștii sunt reticenți în a-și deconspira colegii cu probleme

politist.jpg

Parchetul General a preluat ancheta in cazul politistului acuzat ca a agresat sexual doi minori
Parchetul General a preluat ancheta in cazul politistului acuzat ca a agresat sexual doi minori

Premierul Mihai Tudose nu îl demite pe şeful Poliţiei Române asa cum i-a cerut ministrul Carmen Dan.  Șeful guvernului i-a cerut lui Bogdan Despescu ca într-o săptămână să îi prezinte un raport cu măsurile luate urmare a cazului agentului de Poliţie care a agresat sexual doi minori într-un lift.

Seful guvernului a felicitat Poliţia pentru că l-a prins pe agresor în două zile.

Parchetul General a preluat aceasta ancheta. Dosarul unei agresiuni sexuale din decembrie 2016, în care suspect era tot Eugen Stan, a fost de preluat de aceeasi instanta.

Si ies Ies la iveală informaţii despre agresiunea pe care agentul a comis-o in urma cu doi ani. Bărbatul ar fi  fost favorizat de colegii de breaslă pentru a nu fi tras la răspundere. Mai exact, în 2016, poliţiştii de la secţia 18 ar fi trimis la Parchet o propunere de clasare a anchetei pe motiv că faptele comise nu au fost surprinse de camerele de supraveghere. În plus, oamenii legii nu au precizat că suspectul este un angajat al Brigazii rutiere. 

Expertul in probleme de securitate Hari Bucur Marcu vorbeste la RFI despre o reasezare a pozitiilor de putere in MAI. El mai spune ca politistii sunt reticenti in a-si deconspira colegii cu probleme.

 
Expertul in securitate Hari Bucur Marcu