Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Eugen Stan, acuzat de agresarea sexuală a patru minori. Polițiștii Secției 18 ar fi mușamalizat un caz în 2016

politist.jpg

Statul fură 75 de milioane de lei/lună de la polițiști, scrie Jurnalul Național

Noi detalii despre cazul polițistului bucureștean acuzat de pedofilie. El este vizat în 4 cazuri de agresiune sexuală asupra unui minor. Toate infracțiunile, îndreptate asupra unor copii de 5, 7, 9 și 14 ani, au fost comise pe raza municipiului București, susțin procurorii. Cazul a fost între timp preluat de Parchet.

ACTUALIZARE: Eugen Stan a fost acuzat de agresiune sexuală de o femeie într-un caz datând din 2016. Polițiștii Secției 18, unde a fost depusă sesizarea, ar fi cerut, însă, clasarea cauzei, ascunzând totodată calitatea de poliţist a suspectului.

..............................................................

Dosarele poliţistului acuzat de agresiuni sexuale au fost preluate de Parchetul General, Secţia de urmărire penală şi criminalistică. Eugen Stan este vizat de săvârşirea a trei infracţiuni de agresiune sexuală, precum şi a unei infracţiuni de perversiune sexuală.

Două dintre agresiunile sexuale au fost săvârșite asupra celor doi copii, de 5, respectiv de 9 ani, pe data de 5 ianuarie 2018, într-un lift al unui bloc situat în cartierul Drumul Taberei din Bucureşti, spun procurorii.

A treia agresiune, care datează din 2012, a vizat o fată de 7 ani și a fost comisă tot în liftul unui imobil din Bucureşti, afirmă aceeași sursă.

De asemenea, procurorii au reţinut și că, în noiembrie 2009, o minoră de 14 ani din București a fost victima agresiunii unui bărbat, pe lista suspăecților intrând acum și polițistul Eugen Stan.

De asemenea, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost informat de către IGPR în vederea iniţierii unei analize privind modul de instrumentare a lucrărilor penale în care este cercetat inculpatul Stan Eugen şi dispunerea de măsuri legale, în funcţie de rezultat.