Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Jandarmeria Capitalei: Jandarmul care a lovit cu pumnii și-a pierdut calmul în fața mulțimii

Jandarmeria reacţionează în urma incidentului petrecut ieri la protest  când un jandarm a lovit cu pumnul pe unii dintre cei care încearcau să forţeze cordonul de jandarmi pentru a ocupa carosabilul. 

 

UPDATE: Jandarmeria Capitalei anunţă că a identificat jandarmul care a fost filmat sâmbătă seară când lovea manifestanţii din Piaţa Universităţii, urmând ca, în baza anchetei interne, să fie stabilite cauzele care au dus la acest comportament.

Reprezentanţii instituţiei subliniază că a fost o acţiune individuală şi nu a întregului dispozitiv, precizând că există situaţii în care jandarmii din prima linie pot fi supuşi unei presiuni mari care poate duce la astfel de comportamente.

Jandarmeria Capitalei informează că în cadrul anchetei interne va fi analizat punctual momentul în care jandarmul, a cărui identitate este cunoscută, a lovit manifestanţii din Piaţa Universităţii atunci când aceştia au rupt cordonul de jandarmi şi au împins gardurile de siguranţă, pentru a stabili ce anume a dus la o astfel de atitudine.

Reprezentanţii instituţiei afirmă că sunt situaţii în care jandarmii din prima linie, din cauza faptului că stau foarte multe ore în picioare în condiţii meteorologice deosebite, pot fi supuşi unei presiuni mari, care poate genera şi astfel de reacţii.

Imaginile care au fost distribuite pe rețelele de socializare sunt analizate anunță conducerea instituției. Georgian Enache, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, a precizat pentru News.ro că este un caz individual și că probabil jandardmul și-a pierdut calmul sub presiunea mulțimii care încerca cu forța să desfacă barajul".

El a remarcat ca prin modul in care au actionat la protestele de sambata, jandarmii au reusit sa previna aparitia unor incidente. Acesta a fost singurul moment în care s-au produs violențe aseară în Piața Universității, unii dintre participanți susținând că la originea lor s-a aflat un grup de câteva zeci de persoane, unele dintre acestea fiind ulterior eliminate din rândurile protestatarilor.