Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Timişoara: 45 de taximetrişti, amendaţi în urma unei altercații cu șoferi Uber

45 de taximatrişti au fost amendaţi de către poliţişti cu sume cuprinse între 500 şi 1.000 de lei pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, dar şi pentru loviri şi alte violenţe, în urma scandalului de noaptea trecută cu şoferii de la Uber. De asemenea, 15 persoane au fost audiate, relatează News.ro.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Timiş, Ionuţ Sârbu, a declarat pentru News.ro că taximetriștii au fost amendați pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, dar şi pentru loviri şi alte violenţe.

Duminică după-amiaza, aproximativ 150 de şoferi de taxi aparţinând aceleași  firme de taximetrie din Timişoara au mărşăluit pe străzile oraşului spunând că sunt nemulţumiţi că şoferii de la Uber şi de la alte firme similare de transport nu trebuie să se supună legii taximetriei şi nu sunt obligaţi să emită bonuri fiscale, aşa cum se întâmplă în cazul taximetriştilor.

Scandalul a izbucnit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Timişoara, între şoferii de taxi şi cei de la Uber, după ce un taximetrist a anunţat prin staţie că a fost agresat de mai mulţi şoferi de la Uber. Colegii taximetristului au pornit în căutarea celor care l-ar fi agresat, apoi s-au dus în cartierul Soarelui, unde locuieşte primarul Nicolae Robu, şi au claxonat îndelung, în semn de protest.

Primarul municipiului Timişoara. Nicolae Robu, a condamnat, într-un mesaj pe Facebook, incidentul. Edilul spune că este inadmisibil să se recurgă la violenţe, mai ales că legea nu este încălcată de niciuna dintre cele două părţi.