Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Iași este oraşul anului pentru dezvoltarea industriei IT din Europa Centrală şi de Est

Municipiul Iași a obținut aseară titlul de oraşul anului pentru dezvoltarea industriei IT și Outsourcing din Europa Centrală şi de Est, la o competiție de profil din Polonia. La concurs au mai concurat alte patru orașe din Lituania, Slovacia, Cehia și Bulgaria.
Evenimentul, organizat la Varșovia, a reunit sute de profesioniști din domeniul tehnologiei informației și reprezentanți ai mediului de afaceri. 

Ediția din acest an a galei Shared Services and Outsorcing Awards aduce un semn de recunoaștere industriei IT din Iași. Premiul pentru orașul aflat în plin proces de dezvoltare pe acest segment unde activează peste 1200 de firme și unde cererea pentru resursa umană calificată este aproape dublă față de numărul de absolvenți care termină o facultate de profil. 

Economistul și antreprenorul IT, Dan Zaharia, unul dintre membrii delegației iesene, a afirmat că titlul obținut in Polonia este completat și de semnale pozitive venite din partea celor care ar dori să investească în zonă.

La competiția din Polonia au mai fost nominalizați unul dintre cei mai importanți angajatori din Iași, la alte două categorii, dar și proiectul FAB LAB Iaşi, cel mai mare spaţiu de co-working din zonă, la secțiunea „Cea mai bună colaborare între mediul de business şi cel universitar”. 
 

 
Ascultă AICI corespondența de la iași