Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Asociația Mozaiq condamnă gesturile grupurilor ultra-ortodoxe care propagă ura împotriva comunității LGBT

giurgiu.jpg

Arhivă Facebook Tudor Giurgiu

În ultimii doi ani a crescut numărul de acte de violență verbală și fizică îndreptate împotriva comunității gay din România, spune la RFI Vlad Viski, președintele Asociației Mozaiq. 

Reacția ONG-ului care apără drepturile persoanelor din comunitatea LGBT vine după ce duminică seara, un grup de creștini fundamentaliști a întrerupt proiecția filmului "120 de bătăi pe minut", premiat în 2017 la Cannes cu Marele Premiu al Juriului.

Oamenii au intrat în sala de cinema de la Muzeul Țăranului Români purtând în mâini icoane, au cântat cântece bisericești și au afișat pancarte cu mesaje de genul: "România nu e Sodoma și Gomora" și "Hey Soros, leave them kids alone". Motivul invocat de ei pentru boicotarea peliculei a fost că filmul "este despre homosexuali" și "țăranul român e creștin ortodox". Membrii grupului care a oprit proiecția filmului au mai spus că nu reprezintă nicio asociație, ci că fac parte din poporul român.

Regizorul Tudor Giurgiu a filmat live evenimentul și spune la RFI că i se pare ireal un astfel de gest. 

 

 

Asociația Mozaiq: Comunitatea LGBT din România merită să fie tratată cu respect! 

O reacție vine și de la unul dintre ONG-urile care luptă pentru drepturile persoanelor din comunitatea LGBT. În plină luna a istoriei LGBT din România, Vlad Viski, președintele Asociației Mozaiq spune la RFI că în ultimii doi ani a crescut numărul de acte de violență verbală și fizică îndreptate împotriva comunității gay din România. El vorbește și despre lipsa de interes din partea politicienilor care nu abordează corect situația și nu sprijină comunitatea.