Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Din cauza pistelor distruse aeroportul Otopeni nu va mai putea primi în curând avioane cu mulţi pasageri

Avertismentul vine de la expertul în aviaţie Sorin Stoicescu. "Controlorii de trafic sunt obligaţi să ţină aeronavele în aer în zona de intrare în terminal, unde se pot produce evenimente care ţin de siguranţă", spune el.

Aeroportul Otopeni nu va mai putea primi în curând avioane mari, cu mulţi pasageri. Avertismentul vine de la Sorin Stoicescu, expert în securitate aeronautică în contextul în care un raport realizat de Corpul de Control al Premierului semnalează nereguli grave înregistrate în perioada 2013-2017. Mai exact pistele au probleme mari şi au nevoie de reparaţii capitale. Între timp la aeroport, sunt mulţi angajaţi care primesc zeci de mii de lei anual, deşi nu vin la muncă.

La RFI, expertul în aviaţie spune că din cauza infrastructurii deficitare, unele avioane sunt rerutate şi trimise să aterizeze pe aeroportul din Constanţa, iar controlorii de trafic sunt obligati să ţină aeronavele în aer în zona de intrare în terminal, unde se pot produce evenimente care ţin de siguranţă.

În interviul realizat de Andreea Pietroşel, Sorin Stoicescu atrage atenţia asupra nevoii schimbării legii achiziţiilor publice.