Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Avion israelian, doborât de sirieni. Israelul contraatacă cu raiduri aeriene: ”Iranul şi Siria se joacă cu focul”

avion.jpg

Sursa imaginii: 
www.rfi.fr (Reuters)

Un avion de luptă israelian a fost doborât sâmbătă de forţele siriene. Armata israeliană lovise anterior ţinte din spațiul sirian de unde o dronă iraniană fusese lansată pe teritoriul Israelului.

Iranul şi Siria 'se joacă cu focul'. Avertismentul dur este lansat de Israel, în contextul în care un avion de luptă israelian a fost doborât sâmbătă de forţele siriene, pilotul fiind totuși salvat.

Armata israeliană lovise anterior ţinte din spațiul sirian de unde o dronă iraniană a fost lansată pe teritoriul Israelului.

Agentia de stat siriana SANA a afirmat la rândul său ca apararea anti-aeriana a țării nu a făcut altceva decât să răspundă unei “agresiuni israeliene” doborând avionul de luptă.

Informații vin și de la Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului: după doborârea aparatului de zbor,  armata israeliană a bombardat zone aflate la sud-vest de capitala Damasc si in estul provinciei Homs.

Israelul a anunțat la scurt timp că nu doreşte să se ajungă la o escaladare, dar că este pregătit pentru orice eventualitate după o creştere bruscă a tensiunilor cu statul vecin Siria, relatează AFP.