Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Noi proteste antiguvernamentale în București și în orașe din țară

mai_verificari_incidente_piata_victoriei.jpg

Proteste în Piaţa Victoriei, arhivă (Foto: AFP/Daniel Mihăilescu)
Proteste în Piaţa Victoriei, arhivă (Foto: AFP/Daniel Mihăilescu)

Noi proteste antiguvernamentale sunt anunţate duminică în Piaţa Victoriei din Capitală, darşi în mai multe oraşe din ţară, precum Sibiu, Cluj, Piteşti sau Bistriţa. Manifestanţii cer modificarea Codului fiscal, retragerea proiectului de modificare a legilor Justiţiei şi demisia persoanelor cu probleme penale din funcţiile publice.

„Milioane de români vor avea salariile mai mici ca în 2017 în urma ”revoluţiei fiscale”! Măririle salariale care au fost anunţate pentru 2018 se dovedesc doar praf în ochii angajatorilor”, scriu organizatorii protestului pe pagina de Facebook a evenimentului din Bucureşti.

Ei îi îndeamnă pe oameni să se alăture protestului şi pe sindicalişti să declanşeze greva generală.

Protestul din Bucureşti ar urma să înceapă în jurul orei 18.00, în faţa Guvernului.

„Dacă noi nu reacţionăm şi nu ieşim masiv în stradă, conducerea PSD+ALDE va spune că românii sunt mulţumiţi cu scăderea veniturilor. Sperăm că aceste scăderi de venituri să le simtă românii în buzunare şi să se trezească din indiferenţă”, mai scriu ei.

Astfel de proteste vor avea loc şi în Brăila (în faţa primăriei), Bistriţa (în faţa primăriei), Cluj (monumentul Memorandiştilor), Focşani (sediul PSD), Iaşi (Piaţa Unirii), Piteşti (în faţa primăriei), Sibiu (Piaţa Mare), Târgu Mureş (prefectură), Timişoara (sediul PSD) şi Constanţa (prefectură).

„Vrem ca Justiţia să rămână independentă, prin urmare solicităm retragerea integrală a proiectului de modificare a legilor Justiţiei! Vrem retragerea integrală a proiectului de modificare a Codului penal şi a Codului de Procedură Penală! Cerem demisia tuturor persoanelor cu probleme penale din funcţii publice!”, mai scriu protestatarii.