Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Liceenii încep luni BAC-ul, în premieră în luna februarie. Fed. Spiru Haret: Examenul e ilegal

examen.jpeg

Sursa imaginii: 
Wikimedia

”Examenul de bacalaureat din februarie este în afara legii”. Afirmația a fost făcută la RFI de președintele Federației Spiru Haret, Marius Nistor, în contextul în care aproape 150.000 de liceeni încep, luni, pentru prima dată în istorie, primele probe ale Bacalaureatului în luna februarie.

Aproape 150.000 de liceeni dau, luni, pentru prima dată în istorie, primele probe ale Bacalaureatului în luna februarie. Conform unui ordin al fostului ministru al Educației Liviu Pop, examenului naţional de Bacalaureat începe în acest cu patru probe susținute în această lună.

Proba orală la limba română va avea loc luni și marți, ea fiind urmată de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, evaluarea competenţelor digitale și evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Restul probelor se vor ține începând cu 25 iunie.

În acest context, ”probele din februarie sunt în afara legii”, declară la RFI de președintele Federației Spiru Haret, Marius Nistor. El mai spune că cele patru probe, deși îi avantajează pe elevi, bulversează programul școlar din această perioadă:”Gândiți-va că, în aceeași zi, elevii trebuie să participe și la competențe și, totodată, să își facă și orele de curs. Lucrul este valabil și pentru cadrele didactice. Va fi un efort formidabil”, afirmă Marius Nistor.

Liderul sindical atrage atenția totodată că ”examenele sunt în afara legii întrucât Bacalaureatul poate fi susținut, conform legii educației, numai de către absolvenții de liceu. Or, noi în luna februarie nu discutăm în niciun caz de absolvenți. Este practic în afara legii și dă posibilitatea oricui să conteste aceste probe”.

Ascultă interviul integral acordat RFI de președintele Federației Spiru Haret, Marius Nistor: