Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cod galben de ninsori abundente, în aproape toată țara

zapada.jpg

Image source: 
Wikimedia

Meteorologii anunţă că vremea se va strica, începând de marţi seară, urmând a se înregistra precipitaţii însemnate, în cea mai mare parte a ţării, până joi la prânz. Până miercuri dimineaţă, 12 judeţe din partea de sud şi sud-vest vor fi sub cod galben de ninsori abundente şi se va depune un strat consistent de zăpadă. Ulterior fenomenele extreme se vor înregistra în alte 14 judeţe.

Meteorologii au transmis, marţi, o informare de precipitaţii în extindere şi intensificări ale vântului, valabilă de marţi seară, de la ora 20.00, până joi la ora 11.00.

”În intervalul menţionat, precipitaţiile vor fi în extindere, dinspre sud-vest şi vor cuprinde toată ţara. În sudul şi în estul teritoriului se vor cumula local 15…20 l/mp şi pe spaţii restrânse, în special la deal şi la munte, peste 25…30 l/mp. În Dobrogea va ploua, în Câmpia Română vor predomina ploile, în Câmpia de Vest se vor semnala precipitaţii mixte, iar în restul ţării vor fi mai ales ninsori”, anunţă meteorologii.

Potrivit acestora, se va depune strat de zăpadă, local consistent în zonele montane şi submontane, iar în a doua parte a intervalului şi în Moldova.

Începând din seara zilei de miercuri, 14 februarie, precipitaţiile vor fi în restrângere către est-nord-est.

”Vântul se va intensifica temporar în majoritatea regiunilor. Vor fi perioade de timp cu rafale de 45…55 km/h în sud, în centru şi în est, iar la munte peste 70…80 km/h, astfel că ninsoarea va fi viscolită, iar vizibilitatea scăzută”, mai anunţă meteorologii.

În plus, vor fi condiţii pentru depuneri de polei sau gheţuş.

Totodată, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă că, de marţi seară de la ora 22.00 până miercuri la ora 11.00, 12 judeţe din zona de sud şi sud-vest vor fi sub cod galben de ninsori abundente, local viscolite, cu depunere de strat consistent de zăpadă.