Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cum și-au convins moscoviții autoritățile să urgenteze deszăpezirea străzilor

zapada1.jpg

Image source: 
France24

Cantitățile de zăpadă care s-au așternut în ultima perioadă pe străzile Moscovei, cele mai importante din ultimele zeci de ani, dau mari bătăi de cap locuitorilor, dar și echipelor de deszăpezire, care întârzie de multe ori să-și facă datoria. Dar câțiva moscoviți au avut o idee:

să scrie pe troienele de zăpadă de pe străzi și de pe trotuare, numele lui Alexeï Navalny, principalul opozant al lui Vladimir Putin, arestat și eliberat de mai multe ori la rând ca urmare a acțiunilor anti-guvernamentale pe care le-a organizat, cu un succes notabil, în ultimii ani. Efectul a fost cel scontat de fiecare dată: în cel mult câteva ore locurile respective au fost curățate perfect!

Ideea inițială aparține Tatyanei Grigoryeva, din cartierul Nagorny și a căpătat amploare după ce a fost distribuită pe Facebook de jurnalistul Mikhail Kozyev, precizează France 24 care preia o știre BBC.

În postările de pe rețelele de socializare se vede cum lucrătorii de la deszăpezire lucrează energic pentru a curăți la negru trotuarele pe care era scris cu vopsea verde numele lui Navalny.

 

 

Alexeï Navalny și-a declarat oficial intenția de a candida împotriva lui Putin la alegerile prezidențiale din martie, dar candidatura sa a fost invalidată. Vladimir Putin refuză să pronunțe numele adversarului său atunci când este întrebat în public despre acesta, numindu-l doar ”persoana aceea”, precizează BBC.