Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Mai multe trenuri au fost anulate din cauza viscolului. Și traficul rutier este afectat în mai multe județe

viscol

Sursa imaginii: 
RFI România (arhiva)

CFR Călători anunță că mai multe trenuri au fost anulate din cauza vremii. Alte trenuri înregistrează întârzieri de până la 90 de minute în Gara de Nord din București.  Iar Inspectoratul pentru Situații de Urgență anunță că mai multe maşini au derapat, au fost blocaje pe anumite sectoare de drum şi restricţii temporare în trafic, dar şi arbori doborâţi de vânt.

Mai multe trenuri au fost anulate din  cauza ninsorilor și a viscolului, anunță CFR Călători.

Însă, potrivit companiei, nu sunt linii și trenuri blocate, dar se circulă în condiții de iarnă. În Gara de Nord din Bucureşti trenurile au întârzieri de până la 90 de minute. Printre altele, au fost anulate trenuri pe rutele Constanţa - Mangalia, Constanţa - Medgidia - Tulcea Oraş, Caracal-Corabia, Roşiori Nord - Turnu Măgurele şi Roşiori Nord – Zimnicea.

Au fost instituite comandamentele de iarnă în sucursalele Bucureşti, Galaţi, Braşov, Constanţa şi Craiova.

Și traficul rutier este afectat de vremea rea.

Potrivit centrului Infotrafic, traficul a fost întrerupt pe mai multe drumuri naționale în județul Teleorman. Sunt vizate în special cele care au legătură cu Zimnicea.

Din cauza vântului puternic, în judeţul Constanţa au fost închise porturile Midia, Mangalia, Constanţa Nord şi Constanţa Sud-Agigea.

Între timp, Inspectoratul pentru Situații de Urgență anunță că mai multe maşini au derapat, au fost blocaje pe anumite sectoare de drum şi restricţii temporare în trafic, dar şi arbori doborâţi de vânt.

Au fost intervenții în 10 localităţi din 7 judeţe, printre care Cluj, Bacău, Botoșani și Teleorman.

Uilaje ale drumarilor intervin în judeţele Giurgiu şi Teleorman, pentru deblocarea unor autoturisme care nu mai pot înainta din cauza acumulării de zăpadă viscolită pe carosabil.

În judeţul Teleorman, un autobuz cu patru călători, un autoturism şi o ambulanţă care transporta o femeie gravidă spre spital, au rămas blocate din cauza acumulării de zăpadă pe carosabil.

Peste 5.000 de pompieri sunt mobilizați și gata de intervenții în zonele afectate de vremea rea.