Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Roxana Wring (USR): Închiderea şcolilor, o măsură exagerată. La Helsinki bate vântul mai tare

Roxana Wring Companii municipale bani.jpg

Roxana Wring critică înfiinţarea companiilor municipale (Sursa foto: site USR)
Roxana Wring critică înfiinţarea companiilor municipale (Sursa foto: site USR)

Decizia primarului Gabriela Firea de a închide şcolile din Bucureşti luni şi marţi din cauza vremii este o măsură pompieristică, declară la RFI consilierul general USR Roxana Wring.

Consilierul general critică măsura închiderii şcolilor din Bucureşti: „Mie mi se pare inoportună şi părinţii cu care am vorbit aseară şi azi dimineaţă mi-au spus că li se pare la fel de nepotrivită ca cea de anul trecut. Anul ăsta e şi mai puţină zăpadă. Cred că doamna Gabriela Firea este foarte preocupată de imaginea sa publică şi probabil că ambuteiaje la prima oră a dimineţii de luni i-ar fi stricat, ne-ar fi adus aminte de fapt de promisiunea că va face revoluţie în trafic”.

„M-am uitat cum e vremea în alte ţări. M-am uitat chiar la Helsinki, pentru că ştiu că au un sistem educaţional foarte bun şi am văzut că e ceva mai mult vânt decât la Bucureşti şi chiar mai frig şi căutând pe net, nu am văzut că ar fi închis şcolile. Deci mi se pare o măsură pompieristică. Nu s-a gândit la ce vor face numeroşii părinţi, care au copii de grădiniţă, copii de şcoală primară şi nu au cu cine să-i lase acasă, oamenii vor trebui să-şi ia zile libere sau zile de concediu, îi va costa bani (...). Este o exagerare, vremea asta nu e nimic nou. Mergeam toţi la şcoală când era frig şi ningea. Înţeleg, dacă avem jumătate de metru de zăpadă şi se blochează tot, într-adevăr o vreme ieşită din comun, dar e vorba de un Cod Portocaliu, nu e vorba de Cod Roşu”, precizează Roxana Wring.

Roxana Wring, despre închiderea şcolilor din Bucureşti