Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Autostrăzi şi drumuri naţionale, închise din cauza viscolului

autostrazi_drumuri_nationale_inchise_viscol.jpg

Trafic în condiţii de iarnă (Sursa foto: RFI/Cosmin Ruscior)
Trafic în condiţii de iarnă (Sursa foto: RFI/Cosmin Ruscior)

Două autostrăzi, 30 de drumuri naţionale şi 41 de drumuri judeţene sunt închise marţi, din cauza vremii. Traficul feroviar, cel aerian şi cel naval sunt date peste cap din cauza zăpezii şi a viscolului, anunţă Centrul Infotrafic, potrivit News.ro.

Circulaţia este oprită pe A2 Bucureşti–Constanţa şi A4 Ovidiu–Agigea şi pe trei drumuri naţionale din Teleorman (DN 65 E Roşiorii de Vede–Furculeşti, DN 51 Alexandria-Izvoarele, DN 65A pe tronsoanele Turnu Măgurele–Roşiorii de Vede şi Scrioaştea–Dobroteşti).

Situaţie similară pe toate cele şapte drumuri naţionale din Călăraşi, trei drumuri naţionale din Giurgiu, şapte drumuri din judeţul Constanţa, patru din judeţul Tulcea, patru din Ialomiţa şi două din judeţul Vrancea.

De asemenea, sunt închise 41 de drumuri judeţene din Teleorman, Dolj, Olt, Giurgiu, Constanţa, Tulcea şi Călăraşi, precum şi şapte drumuri comunale.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a impus restricţii de tonaj pentru maşinile mai mari de 7,5 tone pe DN 11, pe tronsonul Breţcu–Oituz şi DN5 B pe tronsonul Bălănoaia–Ghimpaţi şi pentru maşinile mai mari de 3,5 tone pe două drumuri din judeţul Giurgiu.

Pe de altă parte, sunt anulate 85 de trenuri şi 15 curse aeriene, iar Aeroportul Kogălniceanu din Constanţa a fost închis.

Tot în judeţul Constanţa sunt închise porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud Agigea, Midia şi Mangalia. De asemenea, în judeţul Tulcea, a fost închisă Bara Sulina.

În judeţul Teleorman, punctele de trecere a frontierei cu bacul Turnu Măgurele–Nikopol şi Zimnicea–Svishtov au fost închise, din cauza vântului puternic.