Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Gabriela Firea: Şcolile din Bucureşti rămân închise toată săptămâna

gabriela_firea_scoli_bucuresti_inchise.jpg

Vremea nefavorabilă ţine şcolile închise (Sursa foto: pixabay)
Vremea nefavorabilă ţine şcolile închise (Sursa foto: pixabay)

Şcolile, grădiniţele şi liceele de stat din Bucureşti vor fi închise toată săptămâna, din cauza viscolului şi a gerului. Anunţul a fost făcut marţi de primarul general, Gabriela Firea, la Comandamentul de iarnă de la PMB.

"Îi înţeleg pe părinţi, dar îi rog să găsească soluţii în familie, între cunoscuţi, dar să nu îi lase pe copii în viscol, în ger. Cred că este o măsură legală şi responsabilă. Pentru cazurile în care o familie nu găseşte o soluţie, venim în ajutor la numărul nostru verde şi Primăria Generală prin DGASPC şi primăriile de sector vor găsi soluţii pentru aceste situaţii punctuale, în care părinţii nu au găsit pe nimeni să supravegheze copiii. După cum transmite ANM, lucrurile nu arată bine toată săptămâna, va fi în continuare ger", a declarat primarul general, Gabriela Firea.

Numărul Tel Verde este 0800 800 868.

Gerul va persista în Bucureşti până pe 2 martie. În acest interval, maxima termică nu va depăşi minus 7 grade Celsius, în timp ce noaptea temperatura va coborî până la minus 19 grade, posibil chiar mai scăzută la periferia oraşului, potrivit ANM.