Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Şcolile se închid. Cu cine vor sta copiii? Părinţii propun o soluţie de avarie

scoli_inchid_copii_parinti_solutie_avarie.jpg

Şcolile rămân închise toată săptămâna, din cauza viscolului şi a gerului (Sursa foto: pixabay)
Şcolile rămân închise toată săptămâna, din cauza viscolului şi a gerului (Sursa foto: pixabay)

Decizia de închidere a şcolilor din Bucureşti pentru toată săptămâna din cauza vremii este binevenită, dar ridică unele probleme. O spune la RFI preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, Iulian Cristache.

Şeful Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi atrage atenţia că recuperarea materiilor va fi greu de realizat, după închiderea şcolilor timp de o săptămână.

Pe de altă parte, Iulian Cristache declară că acolo unde e posibil, şcolile ar trebui să asigure permanenţa, în aşa fel încât părinţii care nu au cu cine să-şi lase copiii să-i poată duce la şcoală, unde să fie supravegheaţi, chiar dacă nu se fac ore.

„Ce nu înţeleg: şcolile vor avea încălzirea centrală oprită în această perioadă? Eu nu cred şi nu este normal. Şi atunci cred că de la nivelul conducerii, unde avem directori şi directori adjuncţi în funcţie de numărul de clase, cred că se poate asigura, nu sub formă de paznici, adică nu vreau să fiu înţeles greşit, că directorii trebuie să facă pe paznicii, dar cred că pot fi lăsaţi copiii să intre într-o unitate şcolară şi să stea ca şi cum ar fi fost la ciclul primar, până la ora 12 sau până la ora 13, astfel încât părinţii să vină să-i ia atunci”, spune el.

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi precizează că în asemenea cazuri, copiii ar fi supravegheaţi la şcoală: „Să fie supravegheaţi în interiorul şcolii, adică să intre în şcoală, se închide şcoala, nu se predă, se pot face eventual, dacă găsim profesori şi înţelegere, nişte activităţi extraşcolare, dar pur şi simplu, au unde să stea, într-un mediu controlat”.

 
Iulian Cristache, despre închiderea şcolilor din cauza viscolului