Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Poliţiştii cer plata orelor suplimentare: „Închidem secţiile şi la revedere!”

Dumitru Coarna

Dumitru Coarnă, președintele Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România
Sursa imaginii: 
Facebook/Dumitru Coarnă

Poliţiştii ameninţă cu noi proteste, după declaraţiile ministrului de Interne privind plata orelor suplimentare. Carmen Dan a vorbit despre „posibilitatea” acordării acestor plăţi, primii bani urmând să ajungă la angajaţii din minister de-abia în luna iunie.

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual deschide conflictul de muncă şi se pregăteşte de proteste.

Preşedintele sindicatului, Dumitru Coarnă, spune la RFI că poliţiştii nu mai au încredere în declaraţiile autorităţilor: „Doamna ministru Carmen Dan şi doamna Olguţa Vasilescu încearcă o eschivă manipulatorie, spunând că o să plătească câteva ore suplimentare, nici acolo toate, 15 ore. Practic, mai nimic. Legea din sistemul public de salarizare 153 nu se aplică şi valorii salariului de bază şi Ministerului de Interne. De aceea, noi am declanşat conflictul de muncă, vom începe pichetări, mitinguri”.

Întrebat ce s-ar întâmpla dacă poliţiştii nu ar mai face ore suplimentare, liderul sindical a răspuns: „Dacă nu mai facem ore suplimentare, se blochează sistemul, pentru că avem un deficit structural fantastic de mare, 25 spre 30 de mii de oameni lipsă din sistemul de apărare, siguranţă şi ordine publică. Închidem posturile de Poliţie, închidem unităţi de Poliţie şi la revedere, fiecare reclamă la domiciliul doamnei Vasilescu, la domiciliul doamnei Carmen Dan, la domnul Dragnea, o să intervină ei”.

 
Dumitru Coarnă, despre plata orelor suplimentare