Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Arhiepiscopul Tomisului, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

teodosie.png

Image source: 
youtube

Arhiepiscopul Tomisului a fost trimis, azi, în judecată de DNA Constanţa. Teodosie Petrescu este acuzat de  inducerea în eroare a organelor judiciare, mărturie mincinoasă şi abuz în serviciu în formă continuată.

Procurorii susțin că, în contextul în care era trimis în judecată pentru prejudicierea statului cu aproape 1,4 milioane de lei, Arhiepiscopul Tomisului a furnizat probe false din care reieșea că alte persoane ar fi săvârșit infracțiunile de care este acuzat.

Inculpatul susține că, fără ştirea sa şi cu încălcarea prevederilor legale, doi angajaţi ai Arhiepiscopiei Tomisului ar fi cerut şi primit anumite fonduri europene. Arhiepiscopul a depus și probe false care să susțină vinovăţia celor doi, afirmă DNA.

Potrivit unui comunicat al DNA, în acelaşi dosar au fost deferiţi justiţiei Neculai Poalelungi, angajat al Arhiepiscopiei Tomisului, pentru săvârşirea infracţiunilor de inducere în eroare a organelor judiciare, mărturie mincinoasă, fals intelectual, favorizarea făptuitorului şi complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu în formă continuată, şi Ciprian Stoichin, consilier administrativ bisericesc în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, pentru complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu în formă continuată.