Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Doctorul Mihai Lucan poate profesa în spitalele de stat. Decizia instanţei este definitivă

operatie.jpg

Doctorul Mihai Lucan poate profesa in spitalele de stat.  Decizia instanţei este definitivă
Doctorul Mihai Lucan poate profesa in spitalele de stat. Decizia instanţei este definitivă

Fostul manager al Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Mihai Lucan, care se afla în arest la domiciliu, în dosarul de delapidare cu un prejudiciu de peste cinci milioane de lei, va fi cercetat sub control judiciar, au decis, vineri, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti. De asemenea, magistraţii au stabilit că medicul poate profesa într-un spital de stat.

Decizia luată vineri de Curtea de Apel Bucureşti este definitivă.

Curtea de Apel Bucureşti a menţinut, astfel, decizia luată în 1 martie de Tribunalul Bucureşti, care a admis cererea formulată de medicul Lucan de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile. Decizia a fost atacată de către procurorii DIICOT.

Medicul Mihai Lucan se afla în arest la domiciliu din 12 ianuarie, printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti, care a decis atunci înlocuirea măsurii controlului judiciar.

În 21 decembrie 2017, Mihai Lucan, fiul acestuia, directorul administrativ al Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, Dan Emil Fofiu – Sânpătreanu, şi directorul economic Sanda Rodica Baciu au fost reţinuţi pentru 24 de ore de către procurorii DIICOT, pentru delapidare şi constituirea unui grup infracţional organizat. În 22 decembrie, magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins cererea procurorilor DIICOT de arestare preventivă a fostului şef al Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj şi a fiului acestuia, hotărând să fie plasaţi sub control judiciar. Decizia a fost contestată de procurori.

Conform procurorilor, membrii grupului au prejudiciat Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, inclusiv prin folosirea unui aparat utilizat în tratarea diferitelor forme de cancer prin crioterapie, aparat care a fost transferat la clinica privată fără acte, consumabilele necesare find achitate tot de institut. Astfel au fost trataţi 159 de pacienţi, findu-le percepute sume cuprinse între 3.000 şi 6.700 euro/intervenţie.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, cel care a scos la iveală acest caz, făcând mai multe plângeri împotriva lui Mihai Lucan, declara, în februarie, că a mers la DIICOT cu dovezi că medicul ar fi făcut trafic cu organe la Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca. El a susţinut că la Institutul de Urologie şi Transplant Renal au existat şi cazuri de trafic cu organe de la donatori aflaţi în moarte cerebrală.