Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Pungile din plastic subțire, interzise de la 1 ianuarie 2019

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

De la 1 iulie, va fi interzisă introducerea pe piața din România a pungilor din plastic subțire și foarte subțire, cu mâner, urmând ca din ianuarie 2019, să fie interzisă și comercializarea acestora.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, astăzîn calitate de for decizional, cu 255 de voturi “pentru” şi o abţinere, proiectul de lege nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor şi a deşeurilor, prin care se interzice, începând cu 1 iulie, introducerea pe piaţa naţională a pungilor de transport din plastic subţire şi foarte subţire, cu mâner. De asemenea, actul normativ interzice, începând cu data de 1 ianuarie 2019, comercializarea acestor pungi.

. „Eliminarea pungilor de plastic este o măsură absolut esențială, având în vedere că în România, cea mai răspândită <cultură>  pe lângă drumuri și căi ferate este ...<cultura> de pungi de plastic”, a declarat pentru RFI, Raul Pop, consultant și activist de mediu. Potrivit acestuia, decizia eliminării pungilor de plastic nu face altceva decât să ne aducă în situația de a face, conștient sau nu, un lucru bun pentru mediu.

 
Raul Pop, consultant și activist de mediu