Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Primul zbor fără escală între Australia și Europa, un succes. Călătoria a durat 17 ore

qantas_avion_australia.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/ Qantas

Primul zbor direct între Australia şi Europa a ajuns la Londra după o călătorie de 17 ore şi şase minute.  A parcurs 14.875 de km de la Perth, scrie The Guardian. Comandatul avionului a fost o femeie, Lisa Norman.

Este primul zbor direct între cele două continente pe celebra ”Kanguroo Route”. În momentul lansării sale, în 1947, un avion a avut nevoie de patru zile şi nouă escale între Sydney şi Londra.

Avionul, un Boeing 787-9 Dreamliner, a avut la bord peste 230 de pasageri şi membri ai echipajului. El  a aterizat pe aeroportul Heathrow.

La bordul aeronavei s-au aflat inclusiv CEO-ul companiei aeriene din Australia, ministrul pieţei de schimb şi al turismului din Australia, Steve Ciobo şi câţiva jurnalişti.

Avionul a parcurs distanţa fără probleme, deşi a existat şi o perioadă de turbulenţe când aeronava s-a intersectat cu o furtună de pe coasta de vest a Australiei, la scurt timp după decolare.

Avionul a fost întâmpinat la aterizarea pe pistă de o paradă de vehicule cu farurile aprinse.  După aterizare, căpitanul avionului, Lisa Norman, unul dintre cei patru piloţi aflaţi la bord, a declarat „Vreau să vă urez bun venit în cărţile de istorie ale aviaţiei”.

Anterior, capitanul a ţinut un discurs scurt în avion înainte de aterizare în care i-a felicitat pe membrii echipajului dar şi pe pasageri pentru că au făcut istorie.

Mulţi dintre pasageri au cumpărat bilete tocmai pentru a face parte în ceea ce și ei au numit un moment istoric.

Compania australiană speră ca acest zbor inaugural să aducă mai mulţi turişti britanici către vestul Australiei dar şi să fie un imbold pentru un zbor direct între Londra şi Sydney.