Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Carmen Dan: Pensiile vor fi livrate înaintea Paştelui

carmen_dan.png

Ministrul de interne Carmen Dan
Sursa imaginii: 
Facebook / Carmen Dan

Pensiile vor fi livrate înaintea sărbătorilor de Paşte, anunță ministrul Afacerilor Interne. Carmen Dan a scris sâmbătă pe pagina sa de Facebook că a primit la rândul său asigurări în acest sens de la conducerea Casei de Pensii a MAI.

"Cei care au conturi bancare vor primi pensia pe 5 aprilie, iar ceilalţi o vor primi în funcţie de livrările făcute de Poşta Română", afirmă Carmen Dan.

Pe de altă parte, ministrul precizează că în ultima perioadă a primit mai multe mesaje de la foste cadre active ale Ministerului Afacerilor Interne în care se reclamă faptul că taloanele de pensie aferente lunilor ianuarie, februarie şi martie ale anului în curs încă nu au fost primite.

"După cum ştiţi, numărul de pensionări din ultimul an a fost mult mai mare faţă de cel obişnuit, lucru care a dus la o schimbare majoră în ceea ce priveşte procedura de distribuire a taloanelor de pensie în acest prim trimestru din 2018", menţionează ministrul de Interne.

Ea adaugă că firma declarată câştigătoare a licitaţiei organizată de către Casa de Pensii MAI "a trimis toate taloanele la Poşta Română în vederea distribuirii lor către titulari".

"Aşadar, în prezent, depinde de Poşta Română cât de repede vor fi distribuite taloanele! Ministerul Afacerilor Interne ţine legătura cu Poşta şi cu firma câştigătoare a licitaţiei ca totul să se urgenteze. De asemenea, este important de precizat că în toată această perioadă Casa de Pensii MAI a eliberat şi eliberează în continuare adeverinţe la solicitarea pensionarilor", mai spune Carmen Dan.