Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


9 morți în accidentul din Neamț. Augustin Hagiu: Poliția stă la pândă în loc să meargă pe managementul riscului

dsu.jpg

Image source: 
www.facebook.com / DSU

Nouă persoane au murit noaptea trecută, într-un accident rutier produs în județul Neamț. Un microbuz de marfă în care fuseseră montate banchete din lemn a plonjat de pe un pod în canalul de aducţiune al râului Bistriţa, cel mai probabil din cauza exploziei unui pneu. O singură persoană a supraviețuit, potrivit informațiilor confirmate între timp de echipele de intervenție. 

 

Transportul de persoane improvizat, nelicențiat, este un fenomen în România ultimilor zece ani, afirmă la RFI Augustin Hagiu,. În acest context, consideră consultantul în domeniu, autoritățile ar trebui să facă mai mult și să aibă în vedere acțiuni țintite. 
Există transport reglementat pe toate rutele naționale. De cele mai multe ori însă, se preferă compromisul ieftin, cu riscul pierderii de vieți omenești, atrage atenția Augustin Hagiu: 

Poliția Rutieră stă la pândă în loc să meargă pe managementul riscului și să verifice în trafic. Să aibă temă. Tematică de control în trafic raportată acestui fenomen. (…) Sunt pasageri dintr-o categorie socială defavorizată. Ei se duc sărmanii să-și caute de lucru. De regulă lucrează la negru. (…) Fie la sfârșitul săptămânii, fie la sfârșitul lucrării sunt trimiși acasă cu ce se nimerește. În condițiile în care avem transport regulat pe toate rutele naționale. Transport licențiat. Cu autocare, cu autobuze destinate prin construcție acestui tip de transport. Și cu toate astea se preferă compromisul ieftin. Soluția este de a-I trimite acasă cu orice. 

Ascultă AICI interviul integral: