Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Un nou incident în Centrul Vechi din Capitală: bucăţi de tencuială dintr-o clădire au căzut peste două maşini

un_nou_incident_centru_vechi_tencuiala_masini.jpg

Imagine din Centrul Vechi al Capitalei-ilustraţie (Foto: RFI/Cosmin Ruscior, arhivă)
Imagine din Centrul Vechi al Capitalei-ilustraţie (Foto: RFI/Cosmin Ruscior, arhivă)

Bucăţi de tencuială dintr-o clădire au căzut vineri peste două maşini parcate în Centrul Vechi din Bucureşti. Imobilul se află pe strada Şelari şi este proprietate privată.

Poliţia Capitalei precizează că proprietarii autoturismelor avariate de tencuiala căzută au depus plângere şi că urmează să fie efectuate cercetări.

"Prin apel 112 a fost sesizat faptul că pe o stradă din Sectorul 3, două autoturisme au suferit avarii provocate de căderea unor bucăţi de tencuială desprinse de pe zidul unei clădiri în proximitatea căreia erau parcate autoturismele. Proprietarii au depus plângere, Secţia 10 Poliţie declanşând cercetările, pentru stabilirea situaţiei de fapt şi de drept", potrivit sursei citate de Agerpres.

Poliţia Locală i-a sancţionat anul trecut pe proprietari, pentru că nu au luat măsuri de prevenire a unui asemenea incident.

De partea lor, oamenii din imobil susţin că e vorba de o clădire monument istoric şi că nu ar avea voie să facă vreo intervenţie, fără aviz de la Ministerul Culturii.

Nu este primul incident de acest gen: o clădire din Centrul Istoric al Capitalei s-a prăbuşit în 2013, fiind vorba de un imobil situat pe strada Blănari nr. 6. Clădirea era practic o ruină nelocuită, în apropierea căreia au rămas imobile încadrate în clasa I de risc seismic şi considerate în urma expertizei "pericol public".