Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Jurnalist palestinian, ucis în confruntările din Gaza

Nouă morţi şi circa 500 de răniţi, dintre care 33 în stare gravă. Este bilanțul ciocnirilor violente de vineri dintre palestinieni şi armata israeliană la graniţa dintre Fâşia Gaza şi Israel.

În violențele devineri  a fost ucis și un jurnalist palestinian. Acesta a fost împușcat de armata israeliană. Jurnalistul lucra pentru agenţia de presă Ain Media, cu sediul în Gaza.

Începând din 30 martie, cel puţin 31 de palestineni au murit în ciocnirile violente cu forţele israeliene în mai multe locuri ale frontierei dintre Fâşia Gaza şi Israel.
Armata israeliană a declarat că a oprit mai multe tentative de rupere a gardului de la frontieră şi că a 'răspuns cu mijloace de dispersare a manifestanţilor, folosind focul de armă în conformitate cu regulile de angajare' militară.

Demonstranţii palestinieni au organizat un amplu protest, care ar urma să se încheie la jumătatea lunii mai, intitulat 'Marele Marş al Întoarcerii', prin care lansează un apel la revenirea refugiaţilor palestinieni sau a urmaşilor acestora, care în timpul conflictului din 1948 au fugit sau au fost expulzaţi din căminele lor aflate pe teritoriul actual al Israelului.