Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Incendiu puternic la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi. Spitalul nu are autorizaţie de securitate la incendiu

isu_iasi.jpg

Un puternic incendiu a izbucnit în noaptea de marţi spre miercuri la Spitalul de boli cardiovasculare Iaşi, iniţial au fost evacuaţi 18 pacienţi situaţi la etajele superioare ale clădirii, ulterior fiind evacuaţi şi pacienţii de la etajele inferioare.
Sursa imaginii: 
site-ul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași

Mai multe echipaje de pompieri au intervenit timp de mai bine de 7 ore la un incendiu care a izbucnit încă de noaptea trecută la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi. Incendiul s-a produs în zona acoperișului și s-a extins treptat, distrugând aproape în totalitate etajul șase al clădirii. Mai mulți pacienți au fost evacuați și transferați la alte secții, iar unii dintre ei au avut nevoie de îngrijiri medicale de urgență.

18 pacienți de la etajele 4 și 5 au fost atunci evacuați de urgență în primă fază, iar un angajat al unității medicale a fost transportat la Spitalul Sfântul Spiridon, fiind intoxicat cu fum, după cum a declarat Silvia Bolohan, purtătorul de cuvânt al ISU Iași.

Ulterior, s-a decis ca alți 120 de pacienți să fie transferați în alte secții, iar 5 au fost transportați cu ambulanțele pentru îngrijiri medicale.

Din primele cercetări se pare ca incendiul a pornit de la un scurtcircuit, instalația electrică fiind foarte veche.

Clădirea în care a izbucnit incendiul găzduiește două spitale - Spitalul Clinic Dr. C.I. Parhon și Institutul de Boli Cardiovasculare . Aproximativ 200 de pacienți se aflau internați la momentul respectiv. 

Sunt holuri de la etajele 3, 4 și 5 unde a pătruns apa de la intervenția pompierilor. Foarte mulți pacienți au fost reprogramați pentru luna viitoare la consultații.

În urma unui control efectuat anul trecut de ISU Iași s-a descoperit că unitatea medicala nu deținea autorizație de securitate la incendiu și nici până la această dată nu au fost depuse documentele necesare obținerii acestui act.