Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Iaşi: Unul dintre pacienţii de la ATI mutaţi la alt spital după izbucnirea incendiului la IBCV a murit

iasi.jpg

Iaşi: Unul dintre pacienţii de la ATI mutaţi la alt spital după izbucnirea incendiului la IBCV a murit
Sursa imaginii: 
pixabay.com

Un pacient a murit la Institutul Regional de Oncologie, după ce a fost transferat de la Spitalul C.I. Parhon, unitate care împarte clădirea cu Institutul de Boli Cardiovasculare în care a avut loc incendiul de noaptea trecută. Între timp, primele evaluări arată că blocul operator şi secţia ATI de la unitatea medicală au fost compromise total. Printre pacienţii care au necesitat îngrijiri medicale ca urmare a inhalării de fum se numără şi managerul Institutului de Boli Cardiovasculare, profesorul Grigore Tinică.

Unul dintre primii pacienţi care au fost transferaţi imediat după izbucnirea incendiului a murit la Institutul Regional de Oncologie. Starea sa a fost gravă încă de la început, după cum a precizat managerul Mirela Grosu.

Între timp, reprezentanţii Institutului de Boli Cardiovasculare  din Iaşi depun eforturi pentru reluarea în cel mai scurt timp a activităţii unităţii medicale, măcar parţial.

Blocul operator şi secţia de Terapie Intensivă de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi au nevoie de reparaţii capitale.  
De altfel, toate intervenţiile chirurgicale programate au fost sistate.

Peste 100 de pacienţi au fost transferaţi la alte spitale din Iaşi. 

Şi Managerul Institutului de Boli Cardiovasculare din Iaşi, profesorul Grigore Tinică, a avut nevoie la rândul său de îngrijiri medicale. 

Institutul a primit un avertisment deoarece nu avea aviz de securitate la incendiu şi nici nu a depus până la întâi ianuarie 2018, documentaţia necesară în vederea obţinerii autorizaţiei de funcţionare.

Totodată, incendiul care a necesitat aproape 8 ore de intervenții a perturbat și activitatea de la spitalul vecin, C.I. Parhon.