Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Angajații CFR, în stradă: "Lucrurile nu mai pot continua așa"

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Aproximativ 2.000 de angajați și sectorului feroviar care fac parte din Federația Națională Mișcare Comercial, afiliată BNS, au protestat astăzi în fața Ministerului Transporturilor. Oamenii sunt nemulțumiți de starea critică a Căilor Ferate din România. Ei au depus la sediul Guvernului o petiție și spun că, în cazul în care nu vor fi băgați seamă, ei sunt pregătiți să mute protestele din stradă, la locul de muncă.

Liderul BNS Dumitru Costin a declarat pentru RFI că lucrurile nu mai pot continua așa: „Căile Ferate din România trec prin mare suferință. Asta, în principal, din cauza lipsei investițiilor. Și asta în contextul în care și pe perioada bugetară trecută, 2007-2013 și acum, 2014-2020, avem sute de milioane la dispoziție pentru investiții, investiții care nu se fac. În absența investițiilor, pierdem teren, pierdem piață, în competiția cu transportul rutier, înainte de toate. Dacă aici mai adăugăm și corupția care stăpânește acest domeniu de mai bine de 20 ani…Despre ce discutăm aici? Iar absența investițiilor, a modernizării infrastructurii au pus în pericol locurile de muncă și salariile oamenilor pe care îi reprezentăm. Nu se mai poate continua așa. De la unul din punctele tari ale economiei, am ajuns astăzi să ne uităm cum cresc copacii printre șinele de cale ferată  ”

Sunt bani, dar nu se fac investiții. De ce? “Sunt mai mulți factori, începând de la cadrul legislativ  care este strâmb, Legea Achizițiilor Publice, alte norme legale care încetinesc procesul de absorbție a fondurilor structurale, un management de proastă calitate, presiuni politice uriașe, corupție...”, a precizat Dumitru Costin.

Ascultă AICI interviul integral cu liderul BNS, Dumitru Costin: