Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


PMB sprijină fertilizarea in vitro. Mame pentru Mame: Adopția trebuie să revină pe harta cuplurilor infertile

family-1466262_960_720.jpg

Sursa imaginii: 
pixaby.com

Primăria Capitalei anunţă că regulamentul privind acordarea de sprijin financiar cuplurilor infertile din Bucureşti pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro a fost finalizat. Programul prin care se acordă două vouchere cu valoare totală de 13.800 de lei ar urma să înceapă din 4 iunie.

În lipsa unei strategii clare la nivel național, proiectul de la București poate fi un exemplu pentru alte municipalități, afirmă, la RFI, Ana Măiță, de la Asociația Mame pentru Mame. Fertilizarea in vitro își lasă însă amprenta pe sănătatea mamei și, în context, Ana Măiță face un apel pentru readucerea în atenție a adopției:

Haideți mai bine să privim pozitiv. Să vedem Bucureștiul ca pe un exemplu de bune practici pe care alte municipii îl pot urma. Pentru că mai sunt municipii cu bugete mari în țară. (…)  Dar aș vrea să subliniez că adopția trebuie să revină pe harta cuplurilor infertile. În continuare adopția este o procedură extreme de birocratică și de complicată. Este mare păcat că România nu are cultura adopției. (…) Să nu uităm că tratamentul de fertilizare in vitro, deși  e un tratament care dă rezultate, taxează totuși mult sănătatea femeii. (…) Nu ajungi părinte născând un copil. Ajungi părinte crescând un copil. 

Ascultă AICI interviul integral: